EN-B представяне с EN-A ниво на сигурност

Axis Pluto 4 е парапланер с който ще се забавлявате! Предефинира поведението на EN-A класа. Предназначено е за начинаещи и прохождащи пилоти а също и за пилоти опитващи първите си прелети.

Бележка от създателите

Серията Pluto беше от ниския EN-B сегмент в гамата ни от крила. Тази 4та версия променя нещата.
Крилото има такова високо ниво на пасивна сигурност, че премина бариерата на EN-A класа при теста на М размер! Все пак целта на такова крило е да привлече начинаещи пилоти и по-напреднали, които искат да има повече контрол и бързина, комбинирани с много високо ниво на сигурност!
Крилоти има най добро от двете категории: сигурността на EN-A и представянето на EN-B!

Технологии

Входящия ръб на крилото е усилено от пласмасови ребра, технлогия позната като Shark Nose. Тя позволява изпълването на крилото при всякакви ъгли на атака.

Фромата на предните горни панели е отимизирана посредством 3D моделиране с цел по-чист челен ръб за по-добро пробиване през въздуха, планиране и скорост.

Използвани са мини ребра на изходящия ръб за по-добро отвеждане на изходящия поток, с цел намаляване на вторичната турболенция, което пък от своя страна намалява цялостното съпротивление на профила и от там по-висoка скорост и съотношение на плъзгане. Това вече е стандарт при крилата на Axis.

Крилото е с три реда линии. Това решение, заедно с линейното разпределение на линиите по протежение на крилото ни позволи да намалим много използваниете върви, което също допринася много за по висока скорост.

Детайли

Pluto 4 идва с изцяло нова конструкция прилича си предшественика си главно по името. Повтаряме прекрасното представяне на трим скорост, както и на пълен спийд, запазвайки лесното управление. Крилото се държи стаболно в турболенции и има много добра устойчивост на колапс. С новия си профил успяхме да повишим съотношението наплъзгане (glide ratio) с 15% спремо предшественика Pluto 3. Просто казано Pluto 4 лети като средно и високо EN-B, но с доста по-високо ниво на сигурност.

Когато разработвахме Pluto 4 имахме предвид налагащия се тренд Hike&fly и направихме крилото с тегло ~4 kg.

Теглови диапазон

Цветови схеми

Технически параметри

Галерия

Материали